Κοσμος

Στον εισαγγελέα Εφετών εκδόσεων οι 8 Τούρκοι φυγάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329640-681865.jpg

Στον εισαγγελέα Εφετών εκδόσεων της Αθήνας, παρουσιάστηκαν χτες  Πέμπτη απόγευμα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί φγάδες που είχαν φτάσει  με ελικόπτερο στη χώρα μας ζητώντας πολιτικό άσυλο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το βράδυ της 15ης Ιουλίου. Οι «8» είχαν αφεθεί ελεύθεροι χτες για λίγο, μετά τη θετική γι΄ αυτούς απόφαση της Επιτροπής Ασύλου, αλλά ξαναπιάστηκαν σύντομα, γιατί ενεργοποιήθηκε το ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδώσει σε βάρος τους οι τουρκικές αρχές.

Όπως είναι γνωστό, το καθεστώς Ερντογάν ζητάει την έκδοση των «8» για τρεις απόπειρες (κατάλυσης του Συντάγματος, κατάλυσης κοινοβουλίου, κατά της ζωής του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας), καθώς και για αρπαγή του ελικοπτέρου.

Είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η πονική διαδικασία που ξεκίνησε χτες, πάντως κάποια στιγμή πιθανολογείται ότι θα εμπλακεί και το υπουργείο Εξψτερικών. 

Παρατηρητές σχολιάζουν ότι αν οι  «8» εκδοθούν τελικά στην Τουρκία κινδυνεύουν με βασανιστήρια και μη δίκαιη δίκη, αλλά ακόμα και με θανατική ποινή, την οποία το καθεστώς Ερντογάν ετοιμάζεται να επαναφέρει.  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.