- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτη η Χίλαρι σε νέα δημοσκόπηση παρά τη νέα έρευνα του FBI
Κεφάλι 6 μονάδων για την Κλίντον από τον Τραμπ
Παρά την ανακίνηση της διαδικασίας ερευνών από το FBI για την περιβόητη υπόθεση με τα emails το χρονικό διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να διατηρεί ένα προβάδισμα 6 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, μεταξύ 1.772 ατόμων που είτε έχουν ψηφίσει είτε έχουν προσδιοριστεί ως πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, 45% είπαν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ 39% είπαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ.
Σε μια τετραμερή δημοσκόπηση - που περιλάμβανε και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία - η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων. Σαρανταπέντε τοις εκατό υποστήριξαν την Κλίντον, ενώ 37% τον Τραμπ. Πέντε τοις εκατό υποστήριξαν τον υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον και 2% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 28η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, σχεδόν αμέσως μετά από την ενημέρωση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο την περασμένη Παρασκευή ότι η υπηρεσία του θα εξετάσει ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα τα οποία πιθανώς να συνδέονται με τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας.
Ο Κόμεϊ είπε ότι δεν ξέρει αν τα μηνύματα είναι σημαντικά, και δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία. Η δημόσια ανακοίνωσή του εξόργισε τους δημοκρατικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους ψηφοφόρους τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ και οι άλλοι ρεπουμπλικανοί χρησιμοποίησαν την είδηση για να εγείρουν ξανά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Κλίντον.
Η δημοσκόπηση Reuters/Ipsos διεξήχθη ηλεκτρονικά στα αγγλικά και στις 50 πολιτείες. Είχε περιθώριο αξιοπιστίας (ένα μέτρο ακρίβειας) 3 ποσοστιαίων μονάδων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.