Κοσμος

Μεγάλο προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

«Έχουμε μείνει πίσω» λέει η επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίσει προβάδισμα 12 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Για την Κλίντον αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ.

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Κλίντον διατηρούσε το προβάδισμά της αλλά με διαφορά μόνο τεσσάρων μονάδων.

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης το 69%) αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τραμπ στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Η Κλίντον προηγείται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Το 55% των γυναικών στηρίζει Κλίντον ενώ το 35% που στηρίζει τον Τραμπ. Στους άνδρες η Κλίντον προηγείται με ποσοστό 44% έναντι 41% του Τραμπ.

Το 60% καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές είναι νοθευμένες και το 65% τον επέκρινε, επειδή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.

Εν τω μεταξύ η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κελιέν Κόνγουεϊ, δήλωσε στην εκπομπή του καναλιού NBC "Meet the Press" ότι «έχουμε μείνει πίσω». Η Κόνγουεϊ ανάφερε ότι η Κλίντον έχει «τρομερά πλεονεκτήματα», τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγάλη χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, που της επιτρέπει να ξοδέψει εκατομμύρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τόνισε όμως ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στόχευε στους αναποφάσιστους που δεν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Κλίντον.