Κοσμος

Ευρωπαϊκή πόλη δελεάζει τζιχαντιστές με επιδόματα και στέγη

Αρκεί να εγκαταλείψουν το Ισλαμικό Κράτος και το χαλιφάτο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328188-678158.jpg

Ένα πρόγραμμα επανένταξης στην κοινωνία πρώην μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και άλλων εξτρεμιστών άρχισε να εφαρμόζεται σε μία πόλη της Σουηδίας. Το πρόγραμμα υπόσχεται επιδόματα, στέγη, εργασία και εκπαίδευση σε πρώην τζιχαντιστές αρκεί να καταθέσουν για πάντα τα όπλα.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Λουντ αισιοδοξούν ότι το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα θα επανεντάξει στην κοινωνία τους πρώην ακραίους ισλαμιστές και θα τους κρατήσει μακριά από τα κέντρα προσηλυτισμού. Η δημοτική σύμβουλος Άνα Σιόστραντ σημείωσε στον Independent ότι το πρόγραμμα δεν θα έπρεπε να περιορίζεται στις τάξεις των πρώην μαχητών του ISIS. Η ίδια προσέγγιση της «εξαγοράς» με επιδόματα κι άλλες κοινωνικές παροχές θα έπρεπε να ισχύει για πρώην μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και των νεοναζιστικών οργανώσεων. «Είναι πιο οικονομικό να επανεντάξεις έναν άτομο στην κοινωνία από το να το αφήσει εγκαταλελειμμένο στην τύχη του», τόνισε η Σουηδέζα δημοτική σύμβουλος.

Το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί επίσης στο Μάλμε, στο Μπορλάνγκε και στο Όρεμπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζονται στους 300 οι Σουηδοί πολίτες που έφυγαν από τη χώρα τους για να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ με το Ισλαμικό Κράτος. Από τους 300 έχουν επιστρέψει περίπου 140.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ