Κοσμος

Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Με 70 χρόνια στο θρόνο ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι ήταν ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327354-676433.jpg
EPA/RUNGROJ YONGRIT

Έφυγε από τη ζωή ο λατρεμένος βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι σε ηλικία 88 ετών. Με 70 χρόνια στο θρόνο ο Μπουμιμπόλ ήταν ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν σταδιακά τα τελευταία χρόνια και οι δημόσιες εμφανίσεις του ήταν ελάχιστες.

Πέθανε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης

«Η Αυτού Μεγαλειότης έφυγε από τη ζωή εν ηρεμία στο Νοσοκομεία Σιριράτζ», ανακοίνωσε το παλάτι, αναφέροντας ως ώρα θανάτου τις 15:52 (11.52 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος). Διάδοχός του στον θρόνο ως νέος βασιλιάς της Ταϊλάνδης ανακηρύχθηκε ήδη  ο 63χρονος πρίγκιπας Μάχα Βαγιραλονγκόρν.

Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι ήταν ο εγγυητής της σταθερότητας σε μια χώρα που το ένα πραξικόπημα διαδέχεται το άλλο. Η Ταϊλάνδη τελεί υπό στρατιωτικό καθεστώς και νόμο από το 2014.

Πρίγκιπας Μάχα Βαγιραλονγκόρν

Τις τελευταίες ημέρες ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης κυκλοφορούσε στα ροζ, το χρώμα της καλοτυχίας σύμφωνα με την παράδοσή τους. Καθημερινά πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν και προσευχόταν έξω από το νοσοκομείο που ο βασιλιάς πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής. Ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι έγινε βασιλιάς στις 9 Ιουνίου του 1946. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ