Μέρκελ: Δεν άλλαξα πολιτική στο προσφυγικό
Στόχος ο επαναπατρισμός όσων δεν δικαιούνται άσυλο
«Δεν άλλαξα την πολιτική μου» στο προσφυγικό, υλοποιώ ένα «συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες», δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική εφημερίδα στη Sächsische Zeitung. Δύο εβδομάδες πριν η Γερμανίδα καγκελάριος είχε πει ότι μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να προετοιμάσει επαρκέστερα τη χώρα της για τη μαζική έλευση αιτούντων άσυλο την προηγούμενη χρονιά.
«Στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί μια κατάσταση όπως η περυσινή και πράγματι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες» αναφέρει η κ. Μέρκελ. Στόχος του Βερολίνου, λέει, ο επαναπατρισμός όσων δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και η σύναψη συμφωνίας για τις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. με προσήκοντα τρόπο.
Χθες η Γερμανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο στους 890.000 από 1,1 εκατ., που ήταν η προηγούμενη επίσημη εκτίμηση.
Η πολιτική της Μέρκελ στο προσφυγικό εκτιμήθηκε ως ο βασικός παράγοντας της ήττας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης σε δύο κρατιδιακές εκλογικές αναμετρήσεις τον περασμένο μήνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.