Κοσμος

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επέκρινε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης το 2015

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325673-671991.jpg
EPA/JULIEN WARNAND

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως η Ελλάδα εφαρμόζει σήμερα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας εξαιτίας της «λαϊκιστικής στάσης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Ρίγα της Λετονίας για τον λαϊκισμό στην ΕΕ, ο Λετονός επίτροπος επέλεξε να φέρει ως «παράδειγμα» την περίπτωση της Αθήνας.  

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα, αλλά δημιουργεί προβλήματα» είπε, λέγοντας πως «αυτό μπορούμε να το δούμε στην κλασική περίπτωση της Ελλάδας». «Μία νέα κυβέρνηση ήρθε με μία λαϊκιστική στάση, πως δεν χρειαζόμαστε πλέον λιτότητα, πως θα ξοδέψουμε όσα θέλουμε, και ουσιαστικά η Ελλάδα σήμερα εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό,τι θα χρειαζόταν εάν οι [μεταρρυθμίσεις] της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί» είπε ο Ντομπρόβσκις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο επίτροπος επέρριψε ευθύνες στην πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την παραμονή της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση και το 2015 αντί της ανάπτυξης που προβλεπόταν, εξαιτίας της «μη συνέχισης» των μεταρρυθμίσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ