Κοσμος

Κονβόι με τρόφιμα και φάρμακα σε τέσσερις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες φτάνει ανθρωπιστική βοήθεια στον προορισμό της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325643-671884.jpg
ICRC

Σε τέσσερις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας έφτασε ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε η διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Συνολικά 71 φορτηγά κατάφεραν να μπουν στις υπό τον έλεγχο των ανταρτών πόλεις, Μαντάγια και Ζαμπαντάνι, κοντά στην Δαμασκό, και στις υπό κυβερνητικό έλεγχο πόλεις, Φόα και Κεφράγια, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια μετέφερε τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, κουτιά πρώτων βοηθειών και ειδών υγιεινής για περίπου 60.000 άνθρωποι.

Χαλέπι

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέστειλε για 48 ώρες τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία μετά την πολύνεκρη επίθεση που δέχθηκε οχηματοπομπή του διεθνούς οργανισμού. ΗΠΑ και Ρωσια αλληλοκατηγορούνται έκτοτε για το ποιος φέρει την ευθύνη της επίθεσης. Παράλληλα κατέρρευσε συθέμελα η εκεχειρία που συμφώνησαν Πεντάγωνο και Μόσχα και οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ βομβαρδίζουν ασταμάτητα περιοχές στο Χαλέπι που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών.  Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά πως από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα Δευτέρα έχουν σκοτωθεί 237 άνθρωποι, ανάμεσά τους 38 παιδιά στο Χαλέπι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ