Κοσμος

Τσαβούσογλου σε Έλληνα δημοσιογράφο: Δεν σας ξέρω, δεν σας απαντάω

Η απάντηση του Τούρκου υπουργού όταν ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή ΑΝΤ1 κι Ελεύθερου Τύπου Πέτρου Κασφίκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου Πέτρου Κασφίκη σχετικά με το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών-πραξικοπηματιών που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα και το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους από τη χώρα μας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου όταν έφτασε στο ξενοδοχείο Peninsula της Νέας Υόρκης, όπου συναντήθηκε η ελληνική και τουρκική αποστολή με επικεφαλής τους Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, κατευθύνθηκε αριστερά προς το προστατευτικό κιγκλίδωμα της αστυνομίας προκειμένου να χαιρετήσει μια γνωστή του, η οποία πιθανώς είναι δημοσιογράφος.

Δίπλα στεκόταν ο ανταποκριτής των ΑΝΤ1 και Ελεύθερου Τύπου Πέτρος Κασφίκης ο οποίος του ζήτησε ένα σχόλιο για την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Ο Τουρκος υπουργός τον ρώτησε: «Θα μου πάρετε συνέντευξη από το κινητό τηλέφωνο;» με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Είναι η δουλειά μου». Ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε: «Δεν σας ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία ερώτηση» και ο δημοσιογράφος αποκρίθηκε: «Είμαι από το ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1», ωστόσο και πάλι δεν πήρε απάντηση.