Κοσμος

Αμερικανός αφγανικής καταγωγής ο ύποπτος για τις βόμβες σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ (εικόνες)

Ο 28χρονος Αχμάντ Χαν Ραχαμί αναζητείται ως «ένοπλος και επικίνδυνος»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο κατονόμασε τον φερόμενο ως ύποπτο για την έκρηξη βόμβας στην περιοχή του Τσέλσι το Σάββατο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 ανθρώπων. Ο ύποπτος φέρεται να είναι ο 28χρονος Αχμάντ Χαν Ραχαμί, γεννημένος στο Αφγανιστάν με αμερικανική υπηκοότητα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου και προειδοποιεί ότι πρόκειται για άνδρα «ένοπλο και επικίνδυνο».

Ο 28χρονος θεωρείται επίσης ύποπτος για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι μηχανισμοί εξερράγησαν κατά λάθος από το ρομπότ της αστυνομίας που χρησιμοποιήθηκε για την εξουδετέρωσή τους.

«Όποιος έχει δει ή γνωρίζει κάτι για τον ύποπτο και τις κινήσεις του παρακαλείται να μας πάρει αμέσως τηλέφωνο», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης στο αμερικανικό κανάλι CNN. Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ότι υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους εκρηκτικούς μηχανισμούς όσον αφορά την κατασκευή αλλά και την συνδεσμολογία τους.