Κοσμος

Φονικός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Τανζανία

13 νεκροί και 203 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324159-668134.jpg

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Μπουκόμπα, στη βορειοδυτική Τανζανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματισθούν 203. «Προς το παρόν η κατάσταση είναι ήρεμη και υπό έλεγχο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο τοπικός αξιωματούχος, Ντιοντάτους Κιναουίλο. «Ορισμένοι άνθρωποι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Δεν περιμένουμε να υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες. Θα δούμε αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), έπληξε την Τανζανία και γειτονικά κράτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 23 χλμ ανατολικά της πόλης Ενσούνγκα, στην επαρχία Μπουκόμπα, κοντά στη λίμνη Βικτόρια.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι στην πόλη Μπουκόμπα πολλά κτίρια κατέρρευσαν και δεκάδες σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στη Νταρ ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, 1.400 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μπουκόμπα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρουάντα, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα και στην Κένυα, σύμφωνα με το USGS. Η δόνηση έγινε ανεπαίσθητα αντιληπτή ως και στην Μπουκάβου, στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ