- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντροπιαστικές εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες στη Γερμανία (video)
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Γερμανία η προβολή δύο βίντεο, όπου καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο, οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που καταφέρονταν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών.
Τα δύο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν κατόπιν στο διαδίκτυο, γυρίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο Κλάουζνιτς, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια της Δρέσδης. Στα πλάνα διακρίνεται ένας αστυνομικός να αρπάζει έναν έφηβο από το λαιμό για να τον αναγκάσει να αποβιβαστεί από ένα λεωφορείο- όπου αναγράφεται η επιγραφή "Reisegenuss" (Ευχαρίστηση να ταξιδεύουμε)- κι ενώ αντηχούν οι κραυγές περίπου εκατό διαδηλωτών που φωνάζουν «επιστρέψτε στα σπίτια σας!».
Οι διαδηλωτές, που είχαν προηγουμένως επιχειρήσει να κλείσουν το δρόμο στο λεωφορείο, φώναζαν επίσης "Wir sind das Volk!" (Εμείς είμαστε ο λαός!), ένα σύνθημα που αντηχούσε στις διαδηλώσεις κατά του κομμουνιστικού καθεστώτους στην πρώην Ανατολική Γερμανία και χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida. Ένας άλλος έφηβος, ο οποίος έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, κατεβαίνει μόνος του από το λεωφορείο, ενώ δύο γυναίκες, που κάθονταν στις πρώτες θέσεις, τις απομακρύνουν σηκωτές.
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αστυνομία άσκησε βία σε άλλους δύο πρόσφυγες.
«Όποιος φοράει μία στολή στην χώρα μας αντιπροσωπεύει και προστατεύει το Σύνταγμά μας» δήλωσε ο Τζεμ Εζντεμίρ, επικεφαλής των Πρασίνων, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση από τα καθήκοντά του «υπεύθυνου αυτής της επιχείρησης».
«Είδα τα βίντεο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους» αναγνώρισε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας, ο συντηρητικός Μάρκους Ούλμπιγκ, που έκρινε «βαθύτατα προσβλητική» τη συμπεριφορά των διαδηλωτών και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο του θα εξετάσει εξονυχιστικά την επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Το Σάββατο ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ούβε Ρέισμαν, υπερασπίστηκε εντούτοις την επιχείρηση των αρχών επισημαίνοντας ότι η προσφυγή στη βία ήταν αναγκαία, ενώ υποστήριξε ότι ορισμένοι εκ των αιτούντων άσυλο προέβησαν σε απειλητικές κινήσεις εναντίον των αστυνομικών.
Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κι έναν αριστερό τοπικό αξιωματούχο, τον Ρίτσο Γκέμπχαρτ, ο διευθυντής του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων του Κλάουσνιτς διετέλεσε στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος AfD.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.