Κοσμος

Τρόμος στην Άγκυρα: Εξερράγη όχημα σε απόσταση αναπνοής από την Εθνοσυνέλευση (εικόνες)

Νεκροί στρατιώτες και δεκάδες τραυματίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 61 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, όταν το απόγευμα της Δευτέρας εξερράγη βόμβα με στόχο όχημα που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό στην Άγκυρα. Όλοι τους ανήκουν στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έφευγαν από την Υπηρεσία τους και επέστρεφαν σπίτι τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα κοντά στον οδό Εσκισεχίρ σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας, Mehmet Kılıçdar, η έκρηξη έγινε σε παγιδευμένο με βόμβα όχημα.

«Ψάχνουμε τις λεπτομέρειες της έκρηξης» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη σε ανώτατο επίπεδο στο προεδρικό μέγαρο υπό την προεδρία του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη μετάδοση πληροφοριών σχετικά με την επίθεση, επιτρέποντας μόνο την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό, ενώ αυτήκοοι μάρτυρες αναφέρουν πως άκουσαν την έκρηξη σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το σημείο της έκρηξης (κόκκινο σημείο). Το πράσινο κτίριο στα δεξιά της εικόνας είναι η Τουρκική Εθνοσυνέλευση

image

image

image

image

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

image

image

image

image

image

image