Κοσμος

Ανελέητο σφυροκόπημα των Κούρδων στη Συρία από τους Τούρκους

Στόχος η περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου μεταξύ των πόλεων Μενάγ και Ντέιρ Τζαμάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Syria: Turkish forces reportedly bomb near Kurdish-controlled Menagh airbase

Ανελέητο είναι από το Σάββατο το σφυροκόπημα των Κούρδων της Βόρειας Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό.

Συγκεκριμένα, οι βολές των Τούρκων κατευθύνονται κυρίως κατά αεροπορικής βάσης που έχουν καταλάβει οι Κούρδοι αφού πρώτα είχαν επικρατήσει των μαχητών του ISIS και άλλων αντάρτικων ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έως τώρα έχουν σκοτωθεί τρεις Κούρδοι, ενώ άλλοι επτά έχουν τραυματιστεί και έχουν καταστραφεί δύο μηχανοκίνητα πυροβόλα.

Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με στόχο την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Μενάγ και της πόλης Ντέιρ Τζαμάλ.

Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου που καλύπτει τις μάχες ανέφερε πως οβίδες έχουν πέσει και μέσα σε κουρδικά χωριά.

Εν τω μεταξύ, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (YPD) των Κούρδων της Συρίας απέρριψε την Κυιακή τις τουρκικές αξιώσεις να αποσυρθούν οι συμμαχικές πολιτοφυλακές από θέσεις κοντά στα σύνορα οι οποίες βομβαρδίζονται από τον τουρκικό στρατό και προειδοποίησε πως οι Σύριοι θα αντισταθούν σε οποιαδήποτε τουρκική επέμβαση στη χώρα.

Ο Σάλεχ Μούσλιμ, συμπρόεδρος του YPD, δήλωσε στο Ρόιτερς πως η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, προσθέτοντας πως η αεροπορική βάση που βομβαρδίστηκε από τον τουρκικό στρατό χθες τελούσε υπό τον έλεγχο του Μετώπου Νόσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μέχρι την κατάληψή του από τις δυνάμεις του YPD την περασμένη εβδομάδα.

«Θέλουν το Μέτωπο Νόσρα να παραμείνει εκεί ή να έρθει το καθεστώς και να την καταλάβει;» διερωτήθηκε μιλώντας τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Μούσλιμ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους Κούρδους και ζήτησε από τη συριακή κουρδική πολιτοφυλακή να φύγει άμεσα από τις περιοχές που έχει καταλάβει βόρεια του Χαλεπιού εδώ και μερικές μέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ