Κοσμος

Η μαμά Κάμερον κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον γιο της Ντέιβιντ

Μαζί με την αδελφή της υπέγραψαν αιτήσεις εναντίον των κοινωνικών περικοπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319572-628631.jpg

Η μητέρα και η θεία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, καταδικάζουν δημόσια την πολιτική των κοινωνικών περικοπών της συντηρητικής κυβέρνησης και μάλιστα υπέγραψαν αιτήσεις εναντίον των μειώσεων σε κέντρα παραμονής παιδιών στην περιοχή της Οξφόρδης. Η θεία Κλερ Κάρι χαρακτήρισε «παντελώς λανθασμένες» τις περικοπές και φέρεται να είναι αυτή που έπεισε την 81χρονη Μάρι Κάμερον να βάλει την υπογραφή της στις αιτήσεις.

Η Μέρι Κάμερον, συνταξιούχος δικαστικός, προσήλθε στο νομαρχιακό συμβούλιο του Οξφορντσάιρ, όπου έχουν την πλειοψηφία οι Συντηρητικοί, και υπέγραψε, όπως και περισσότεροι από 10.000 άλλοι. Πολλοί ψηφοφόροι των Τόρις διαμαρτυρήθηκαν μαζί με την κ. Κάμερον για τα σχέδια της κυβέρνησης να κλείσει 44 κέντρα ημέρας για τα παιδιά στην περιοχή. «Το όνομά μου είναι στην αίτηση, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω περισσότερο», δήλωσε η κ. Κάμερον στην εφημερίδα «Daily Mail».

Η 78χρονη κ. Κάρι δηλώνει αποφασισμένη να διαδηλώσει έξω από την έδρα της νομαρχίας, όταν θα τεθεί προς συζήτηση το μέτρο για τους παιδικούς σταθμούς. Δήλωσε στην «Ντέιλι Μίρορ» ότι ο κλείσιμο των κέντρων για τα παιδιά θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και θα απομονώσει πολλές οικογένειες. Μαμά και θεία θα συνεχίσουν την αντιπολίτευση στον Ντέιβιντ Κάμερον. Η κ. Κάμερον είχε διαφωνήσει κι άλλοτε με την κυβέρνηση του γιου της για κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο πρώτη φορά, όπως φαίνεται, είναι έτοιμη να κατέβει στον δρόμο.

Η κατάργηση των κέντρων για τα παιδιά μελετάται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Οξφορντσάιρ. Το βάρος των περικοπών έχει πέσει στα τοπικά συμβούλια της Βρετανίας, που προσπαθούν να εξοικονομήσουν μεγάλα ποσά ύστερα από τις μειώσεις κατά 40% της χρηματοδότησής τους από την κυβέρνηση. Οι περικοπές περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των Συντηρητικών και είχαν ανακοινωθεί από τον Ντέιβιντ Κάμερον. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ