Κοσμος

Επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ τις εκτοξεύσεις πυραύλων Σκουντ στη Συρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη χρήση πυραύλων τύπου Σκούντ στη Συρία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουνσεν, αποκαλώντας την ενέργεια αυτή, πράξη ενός ''απελπισμένου καθεστώτος''.

Σε δημοσιογράφο που ρώτησε εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοια όπλα τις τελευταίες ημέρες, ο Ράσμουνσεν δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι εντοπίσαμε την εκτόξευση πυραύλων τύπου Σκούντ''. ''Θεωρώ ότι οι εκτοξεύσεις είναι πράξεις ενός απελπισμένου καθεστώτος που πλησιάζει την κατάρρευση'', συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, πηγή του ΝΑΤΟ είχε κάνει λόγο για νέα εκτόξευση μη-κατευθυνόμενων πυραύλων Σκουντ χθες. Σύμφωνα με την πηγή σημειώθηκαν πολλαπλές εκτοξεύσεις τέτοιων πυραύλων το πρωί της Πέμπτης, περίπου μια εβδομάδα μετά τον πρώτο εντοπισμό εκτοξεύσεων πυραύλων Σκουντ στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Τακτικά στρατεύματα και αντικαθεστωτικοί αντάρτες είχαν εμπλακεί νωρίτερα σήμερα σε μάχες στην περιοχή της Δαμασκού, που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επίλεκτης Ρεπουμπλικανικής φρουράς, σύμφωνα με ακτιβιστές.