- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ταϊβάν: Δύο επιζώντες ανασύρθηκαν ζωντανοί 48 ώρες μετά το σεισμό
Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε στη νότια πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν εχθές και άλλος ένας άνδρας βρέθηκε παγιδευμένος πάνω από 48 ώρες μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να αγνοούνται ακόμα.
Ο σεισμός έπληξε τη χώρα στις 04.00 (τοπική ώρα) το Σάββατο (Παρασκευή, 22.00 ώρα Ελλάδας) στην αρχή του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους. Σχεδόν όλοι οι νεκροί βρίσκονταν στο 17όροφο κτήριο που κατέρρευσε, ενώ 117 έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.
Η Γουάνγκ Τινγκ-γιού, πολιτικός αντιπρόσωπος της περιοχής, είπε σε δημοσιογράφους πως η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή, η Τσάο Γουέι-λινγκ, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του άντρα της. Ο γιος τους, 2 ετών, βρέθηκε νεκρός δίπλα τους. Άλλος ένας άνδρας, ο Λι Τσούνγκ-τιαν, βρέθηκε με πλήρεις τις αισθήσεις του και μιλάει στα συνεργεία διάσωσης, είπε ο αντιπρόσωπος.
Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτηρίου. Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν, θα επισκεφθούν την περιοχή σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Τι θα γίνει με το υλικό που κατασχέθηκε
Μετά τις καταγγελίες ο μουσικός παραγωγός μεταφέρθηκε στην απομόνωση
Τι συμβολίζει το έργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.