Κοσμος

Λαβρόφ: «Θα βομβαρδίζουμε στη Συρία μέχρι να...»

Ποιους όρους και προϋποθέσεις θέτει η Ρωσία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέχιση των βομβαρδισμών στη Συρία ουσιαστικά επ’ αόριστον προανάγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ σε σημερινή (Τετάρτη) συνέντευξη Τύπου, θέτοντας στόχους, όρους και προϋποθέσεις που είτε είναι ανεκπλήρωτοι, είτε θ’ αργήσουν πολύ να εκπληρωθούν.

Λεπτομερέστερα ο κ. Λαβρόφ είπε:

· «Η Ρωσία δε θα σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές της στη Συρία μέχρι να ηττηθούν οι ένοπλες ομάδες που βρίσκονται εκεί, όπως η πτέρυγα της Αλ Κάιντα»

· «Δε θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε πραγματικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δε βλέπω γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε τις αεροπορικές επιδρομές»

· Είναι δύσκολο να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός, εκτός αν ασφαλιστούν τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ώστε να σταματήσει το λαθρεμπόριο και η διακίνηση των τζιχαντιστών.

· «Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, έχουμε ρεαλιστικές ιδέες και μιλήσαμε με τους Αμερικανούς οι οποίοι ηγούνται του συνασπισμού για τη Συρία. Ανυπομονούμε να συζητήσουμε αυτές μας τις ιδέες κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου»

(Σ.Σ.Ο κ. Λαβρόφ αναφέρεται στη «Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας», η οποία θα συγκληθεί σε μια βδομάδα στο Μόναχο.)