- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Δανός συγγραφέας στέλνει επιστολή και τη βέρα της Ρωσίδας προγιαγιάς του στην υπουργό Μετανάστευσης (εικόνα)
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο που βάζει «χέρι» στα τιμαλφή των προσφύγων
Διχασμένη στα δύο είναι η κοινωνία της Δανίας μετά την έγκριση του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να κατάσχει χρήματα και τιμαλφή χωρίς συναισθηματική αξία προσφύγων σε αντάλλαγμα για τη φιλοξενία τους στη χώρα. Μία από τις αντιδράσεις που συζητήθηκε ήταν αυτή του Δανού συγγραφέα Christian Mørk, ο οποίος αποφάσισε να στείλει μια επιστολή και τη βέρα της προγιαγιάς του στην υπουργό Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Inger Støjberg. Ο Δανός συγγραφέας εξηγεί γιατί ο φάκελος περιείχε το δαχτυλίδι της προγιαγιάς του: “Ο προπάππους μου ήρθε από τη Ρωσία στη Δανία τη δεκαετία του 1860. Από όσο γνωρίζω, οι Δανοί τότε δεν ζήτησαν από τη προγιαγιά μου να τους παραδώσει την περιουσία της, όταν πέρασε τα σύνορα. Με τη σκέψη σε όλους αυτούς που θα υποστούν αυτή την ταπεινωτική εμπειρία όμως σας στέλνω τη βέρα της», ανέφερε στην επιστολή.

Ο κ. Mørk ανέβασε στο Facebook φωτογραφία με την επιστολή και τη βέρα συγκέντρωσε 5.000 likes μέσα σε δύο ώρες. Ωστόσο, ο συγγραφέας αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτησή του από το Facebook καθώς δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και μηνύματα μίσους.
Η υπουργός Ενσωμάτωσης απάντησε στο Facebook: «Γνωρίζω ότι ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται διότι η Δανία στο μέλλον θα κατάσχει τιμαλφή από τους πρόσφυγες προκειμένου να πληρώσουν για την διαμονή τους στα κέντρα ασύλου. Η κριτική είναι αδικαιολόγητη αφού ο νόμος ήδη προβλέπει οι Δανοί πολίτες να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία πάνω από 1.340 ευρώ πριν τους εγκριθεί η χορήγηση επιδομάτων. Είναι αρχή στην Δανία αυτοί που μπορούν να ζήσουν με δικά τους μέσα, να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όσους ήδη μένουν εδώ και αυτό θα ισχύσει για όσους μόλις έφθασαν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Τι θα γίνει με το υλικό που κατασχέθηκε
Μετά τις καταγγελίες ο μουσικός παραγωγός μεταφέρθηκε στην απομόνωση
Τι συμβολίζει το έργο
H 87χρονη πέθανε λίγες μέρες πριν επιστρέψει ξανά στο σπίτι της
«Παίζουν με τις ζωές μας», δηλώνουν, κατηγορώντας την για ανεπαρκή αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνου
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα πέθανε από «πνευμονία άγνωστης αιτιολογίας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.