Κοσμος

Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης: Είναι απίθανο τα συντρίμμια να είναι από το εξαφανισμένο Boeing

Πρόκειται για μεγάλο καμπυλωτό κομμάτι που ξεβράστηκε σε παραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318120-626521.jpg

Απομακρύνουν εμπειρογνώμονες και ταϊλανδοί αξιωματούχοι το ενδεχόμενο να προέρχεται όντως από το άφαντο Boeing της MH370 το κομμάτι μετάλλου που είχε εντοπιστεί στις ακτές της νότιας Ταϊλάνδης -καθώς εκτιμάται ότι δεν προέρχεται καν από αεροπλάνο, ενώ και το σημείο στο οποίο βρίσκεται δεν συνάδει με τα μοντέλα για πού εξαφανίστηκε το Boeing. Η επίσημη έρευνα περιορίζεται στο ότι περιμένει τα αποτελέσματα της εξέτασης του αντικειμένου.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο μεγάλο καμπυλωτό μεταλλικό κομμάτι ξεβράσθηκε στην επαρχία Νακόν Σι Ταμαράτ και οι κάτοικοι που το βρήκαν το ανέφεραν στις αρχές- έχει πλάτος περίπου δύο μέτρα και μήκος τρία.

Το εύρημα προκάλεσε εικασίες στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι μπορεί να προέρχεται από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που είχε εξαφανιστή με 239 επιβαίνοντες τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Ένα κομμάτι του αεροπλάνου ξεβράσθηκε τον Ιούλιο του 2015 στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, αλλά δεν έχουν βρεθεί άλλα ίχνη.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που μιλούν στο Reuters, αν και τα ισχυρά ρεύματα που σαρώνουν τον Ινδικό Ωκεανό θα μπορούσαν να μεταφέρουν συντρίμμια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, είναι «εξαιρετικά απίθανο» κομμάτια του αεροπλάνου να διέσχισαν τον Ισημερινό και να πέρασαν στο βόρειο ημισφαίριο.

Η θέση του συντριμμιού που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη «δεν συμφωνεί με τις κινήσεις των ρευμάτων που εντοπίσθηκαν όταν το πτερύγιο της MH370 ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Ρεϊνιόν» λέει ο Γκρεγκ Ουόλντρον της επιθεώρησης Flightglobal.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ