- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την έγκρισή τη έδωσε σήμερα Πέμπτη η συριακή κυβέρνηση, ώστε ο ΟΗΕ να μπορέσει να μοιράσει τρόφιμα και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη Μαντάγια όπου η πολιορκία του συριακού στρατού κρατάει έξι μήνες, με αποτέλεσμα 42.000 κάτοικοι να λιμοκτονούν.
«Όταν η είδηση έγινε γνωστή στους κατοίκους, μερικοί πυροβόλησαν από χαρά στον αέρα, αλλά οι περισσότεροι περιμένουν να δουν τα τρόφιμα για να το πιστέψουν, γιατί οι ελπίδες διαψεύστηκαν πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κ. Αλ Μαζ Καλαμούνι, πολίτης - δημοσιογράφος στην πόλη.
«Στην πραγματικότητα η πόλη στερείται τα πάντα.. Οι άνθρωποι για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ζουν χωρίς βασικά τρόφιμα, χωρίς βασικά φάρμακα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό (...). Είδα την πείνα στα μάτια των ανθρώπων».», εξήγησε πριν από λίγες μέρες ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), περιγράφοντας τις συνθήκες διαβίωσης στην πόλη.
Οι βεβαιωμένοι νεκροί από πείνα είναι περίπου 20, ενώ πολλαπλάσιοι βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου. Οι κάτοικοι τρώνε γάτες, σκύλους, φύλλα και γρασίδι.
Εξάλλου, 20.000 κάτοικοι των δύο σιιτικών κοινοτήτων Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, που επίσης πολιορκούνται, θα πάρουν κι αυτοί ανθρωπιστική βοήθεια.
Η τελευταία φορά που αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια είχαν μπει στις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπάντανι και στα χωριά Φούα και Κεφράγια ήταν την 18η Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.