Κοσμος

Μέρκελ εξαιρετική για τους πρόσφυγες

«Είναι ευκαιρία – Είμαστε ισχυροί – Θα τα καταφέρουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316396-623895.jpg

Εξαιρετικής σημασίας πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με επίκεντρο την προσφυγική κρίση θ’ απευθύνει σήμερα προς το γερμανικό λαό κι όχι μόνο, η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Λεπτομερέστερα, τα κύρια σημεία του μηνύματος, που θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο από τη δημόσια τηλεόραση «ZDF» με υπότιτλους στ’ αγγλικά και αραβικά, έχουν ως εξής:

· «Είναι προφανές ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχτούμε εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας»

· «Έχω πειστεί ότι, αν αντιμετωπιστεί σωστά, η μεγάλη σημερινή τάση που συνίσταται στην υποδοχή και ενσωμάτωση τόσων ανθρώπων αποτελεί ευκαιρία για το αύριο» 

· «Είναι προφανές ότι η εισδοχή τόσων ανθρώπων δημιουργεί απαιτήσεις. Θα κοστίσει χρήματα, θα χρειαστεί χρόνο και δύναμη- κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εκείνων που θα θέλουν να παραμείνουν εδώ»

· «Είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε εκείνους που, με ψυχρή καρδιά ή γεμάτοι μίσος, διεκδικούν για τους εαυτούς τους μόνο την γερμανική ταυτότητα και θέλουν να αποκλείσουν τους άλλους»

· Ευχαριστώ τις Γερμανίδες και τους Γερμανούς «για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων»

· Η Γερμανία είναι μια «ισχυρή χώρα» που έχει ξεπεράσει κι άλλες προκλήσεις, όπως η επανένωση, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. «Θα τα καταφέρουμε» και τώρα.

Είναι προφανές ότι η κ. Μέρκελ αγνοεί τις εθνικιστικές επικρίσεις εναντίον της, τις αντιδράσεις στα χριστιανικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά και τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μικρή κάμψη της δύναμής της, εξαιτίας της φιλοπροσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Μπορεί να διώξει την ηγεσία του Ισραήλ και της Χαμάς;
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Μπορεί να διώξει την ηγεσία του Ισραήλ και της Χαμάς;

Το ΔΠΔ και ο Καρίμ Χαν κινούνται μετά από αίτημα της Ν. Αφρικής, του Μπανγκλαντές, της Βολιβίας, των Νήσων Κομόρος και του Τζιμπουτί που ζητούν να ερευνηθούν τα «εγκλήματα πολέμου» του Ισραήλ στη Γάζα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.