- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Προσλήψεις 8.500 δασκάλων για να διδάξουν τη γλώσσα σε πρόσφυγες
Σε πρόσληψη 8.500 ατόμων προχωρά η Γερμανία προκειμένου να διδάξουν γερμανικά στα παιδιά προσφύγων καθώς η χώρα αναμένει την κατακόρυφη αύξηση των προσφύγων, ανέφερε η Die Welt σε άρθρο της την Κυριακή.
Τα περίπου 196.000 παιδιά που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να εισέλθουν στο γερμανικό σχολικό σύστημα το τρέχον έτος, έχουν δημιουργηθεί 8.264 ειδικές τάξεις» με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους πρόσφυγες να συμβαδίσουν με τους συνομήλικούς τους, αναφέρει η Die Welt επικαλούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 16 γερμανικό ομόσπονδα κρατίδια.
«Περίπου 8.500 επιπλέον καθηγητές έχουν προσληφθεί σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τις αρχές της γερμανικής εκπαίδευσης, 325.000 παιδιά σχολικής ηλικίας έφτασαν στην χώρα το 2015, εν μέσω της χειρότερης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Γερμανία αναμένει πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο φέτος, ποσοστό πέντε φορές μεγαλύτερο από ότι το 2014, με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται οι ικανότητές της για την παροχή ασύλου σε όλους τους νεοφερμένους.
«Τα σχολεία και οι διοικητές εκπαίδευσης δεν έχουν έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωποι με μια τέτοια πρόκληση» δήλωσε ο Brunhild Kurth, επικεφαλής της εκπαιδευτικής αρχής. «Πρέπει να δεχθούμε ότι αυτή η εξαιρετική κατάσταση θα γίνει κανόνας για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά του, ο Heinz-Peter Meidinger, επικεφαλής του συνδικάτου των δασκάλων DPhV, δήλωσε πως η Γερμανία θα χρειαστεί στην πραγματικότητα πάνω από 20.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. «Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα καλυφθεί αυτό το κενό» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
TikTok, Instagram και Snapchat είναι ακόμα εδώ
Μειώνονται τα πλοία που περνούν τη Διώρυγα
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.