Κοσμος

Τα «μυστικά» του μαύρου κουτιού του μαχητικού που κατέρριψαν οι Τούρκοι

Τα αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315589-622963.jpg

Ο ρωσικός στρατός έχει καλέσει εμπειρογνώμονες από 14 διαφορετικά κράτη για να εργαστούν πάνω στο μαύρο κουτί του ρωσικού μαχητικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τους Τούρκους, ωστόσο μόνο δύο εξ αυτών αποδέχθηκαν την πρόσκληση, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπαρχηγός της Ρωσικής Αεροπορίας Sergey Dronov ο οποίος κι έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της συσκευής.

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά F16 κατέρριψαν στις 24 Νοεμβρίου το ρωσικό μαχητικό το οποίο πετούσε κοντά στα συροτουρκικά σύνορα στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αν και η Ρωσία υποστηρίζει πως το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Συρία, η Άγκυρα τονίζει ότι το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η Μόσχα, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία από το μαύρο κουτί αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών της και για αυτόν τον λόγο τη Δευτέρα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου την έκθεση με την αρχική εκτίμηση που θα προκύψει από τα ευρήματα.

Η συσκευή καταγραφής της πτήσης συλλέχθηκε από Ρώσους και Σύριους στρατιώτες λίγο μετά την κατάρριψη και μεταφέρθηκε στη Ρωσία για εξέταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ