Κοσμος

Αφροαμερικανή μουσουλμάνα δικαστής ορκίστηκε στο Κοράνι και προκάλεσε ρατσιστικό ντελίριο

Φορώντας και μουσουλμανική μαντίλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης Carolyn Walker-Diallo είναι και Αφροαμερικανή και μουσουλμάνα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να προκαλέσει τον ρατσισμό εναντίον της. Όμως, το γεγονός πως επέλεξε να ορκιστεί κατά την ανάδειξή της σε δικαστή στο Κοράνι, φορώντας τη μουσουλμανική μαντίλα, προκάλεσε στα social media ρατσιστικό ντελίριο.

Στις ΗΠΑ, όπως και στην πλειοψηφία των χωρών του δυτικού κόσμου, πολιτικοί και δικαστές ορκίζονται κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους είτε με πολιτικό όρκο τοποθετώντας το χέρι τους στο Σύνταγμα της χώρας είτε με θρησκευτικό ακουμπώντας στη Βίβλο. Ωστόσο, η δικαστής Walker ακούμπησε στο Κοράνι , φορώντας και τη μουσουλμανική μαντίλα. Το βίντεο από την ορκωμοσία της ανέβηκε στο Facebook με την ίδια να σχολιάζει στον προσωπικό της ιστότοπο πως ό,τι έχει κάνει οφείλεται στον Ύψιστο και πως νιώθει ευγνωμοσύνη που η κοινότητά της την εμπιστεύθηκε με την ύψιστη ευθύνη να διασφαλίσει τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών στις δικαστικές αίθουσες.

Αυτό που ακολούθησε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρατσιστικό πανδαιμόνιο. Κάποιος ανέβασε μια φωτογραφία με το Κοράνι στις φλόγες, άλλος ανέβασε το Κοράνι να διακρίνεται σαν να είναι ρολό τουαλέτας, ενώ τα μηνύματα με τη φράση «Γ@μιετ@ι το Ισλάμ» ήταν αμέτρητα, όπως και πολλές άλλες υβριστικές για τους μουσουλμάνους εκφράσεις.

Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκαν και οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως όσοι έκαναν «like» στο βίντεο πρέπει τα ονόματά τους να σταλούν στο γραφείο του Τραμπ, προκειμένου να τους «περιποιηθεί» όταν αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Πάντως, υπήρξαν πολλοί Αμερικανοί οι οποίοι δεν είναι μουσουλμάνοι και στήριξαν τη δικαστή, γράφοντας: «Δεν έχει σημασία αν είναι η Βίβλος ή το Κοράνι, πρόκειται απλά για την υπόσχεσή της να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στα καθήκοντά της. Αυτό σημαίνει ο όρκος σε κάτι προς εσένα ιερό. Το πρόβλημα είναι ότι η Αμερική δεν είναι ένα χριστιανικό έθνος. Πρέπει να αποδέχεται όλες τις θρησκείες και να είναι ένα κράτος που αποδέχεται τους πολίτες ανεξαρτήτως της φυλής τους, της θρησκείας τους και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Αν δεν τους επιτρέψουμε να είναι ίσοι κι ελεύθεροι, τότε θα χάσουμε την έννοια που μας κάνει πραγματικά Αμερικανούς».

«Ακολουθεί το Σύνταγμα, όπως οι Χριστιανοί δικαστές δεν ακολουθούν τη Βίβλο όταν επιβάλλουν θανατική ποινή, έτσι και αυτή δεν θα ακολουθήσει το Κοράνι όταν προεδρεύσει με βάση τον νόμο» έγραψε άλλος.

Judge Walker sworn in as a Judge holding the Holy Quran, at the Brooklyn Borough Hall.Kazi W Swapan Shakawat Ali Nazrul Haque Siraj Uddin Ahamed Mohammed Baro Bhuiyan Tbn NY TIME Debabrata Podder William Rivera Peter K. Stafford

Posted by Mohammed N. Mujumder on Thursday, December 10, 2015

ΠΡΟΣΦΑΤΑ