Κοσμος

Νέο «θερμό» ρωσοτουρκικό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315255-233366.jpg

Λίγες ώρες μετά το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ρώσων και Τούρκων στο Αιγαίο, όπου ένα ρωσικό αντιτορπιλικό χρειάστηκε την Κυριακή να καταφύγει στα πυροβόλα όπλα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο, το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε νέο «θερμό» επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Russia Today, το ρωσικό ναυτικό κυνήγησε τουρκικό σκάφος το οποίο παρεμπόδισε ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης στη Μαύρη Θάλασσα σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Η ίδια πηγή η οποία επικαλείται την ρωσική κρατική εταιρεία Chernomorneftegaz που διαχειρίζεται τις πλατφόρμες, αναφέρει ότι η απόφαση της Ρωσίας να μεταφέρει τις πλατφόρμες της πιο κοντά στην Κριμαία προκάλεσε το γεγονός.

Συγκεκριμένα, ενώ οι δύο πλατφόρμες μετακινήθηκαν προς τη νέα τους τοποθεσία, ένα τουρκικό σκάφος πέρασε από μπροστά τους. Πλησίασε τα περάσματα και προσπάθησε να ανακόψει τη διαδρομή τους, προκαλώντας έτσι την προοπτική σύγκρουσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, τονίζεται ότι ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου λειτούργησε σιγή ασυρμάτου παρά τα αιτήματα για απάντηση.

Το περιστατικό επιλύθηκε όταν ένα ρωσικό ταχύπλοο από τη ρωσική ακτοφυλακή και μία πυραυλάκατος έσπευσαν στο σημείο και κυνήγησαν το τουρκικό πλοίο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ