Κοσμος

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε μπαμπάς και μοιράζει μετοχές

Για να μεγαλώσει η μικρή Μαξ σε έναν «καλύτερο κόσμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301263-228824.jpg

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν έγιναν γονείς μόλις την περασμένη εβδομάδα. Επέλεξαν, ωστόσο, να ανακοινώσουν την «άφιξη» της μικρής Μαξίμα με το υποκοριστικό Μαξ στον κόσμο μία εβδομάδα μετά και ταυτόχρονα να ανακοινώσουν ότι χαρίζουν το 99% των μετοχών του Facebook για την ίδρυση ανθρωπιστικών και κοινωφελών οργανώσεων. Η ανακοίνωση έγινε με μια επιστολή του Ζούκερμπεργκ στο λογαριασμό του στο Facebook προς την Μαξ, όπου επισημαίνει ότι η αξίας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετοχές θα βοηθήσουν την κόρη τους να μεγαλώσει σε έναν καλύτερο κόσμο.

Η δωρεά δεν θα γίνει άμεσα, αλλά μέσα στην πορεία του χρόνου, καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του. Στην επιστολή ο κ. Facebook αναφέρει ότι στόχος της Πρωτοβουλίας Τσαν Ζούκερμπεργκ είναι «να προωθήσει τις δυνατότητες του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού, να προάγει την ισότητα για όλα τα παιδιά του κόσμου».

«Η μητέρα σου κι εγώ δεν μπορούμε με λόγια να σου περιγράψουμε την ελπίδα που μας δίνεις για το μέλλον», γράφει ο πατέρας Μαρκ στην κόρη του. «Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με την ίδια αγάπη, ελπίδα και χαρά που έδωσες σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι φέρνεις στον κόσμο», συμπληρώνει. Ο Ζούκερμπεργκ αναφέρει στην κόρη του ότι οι περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά της γενιάς της εξαρτώνται από την πρόσβαση όλων στο διαδίκτυο. Πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την εν λόγω δωρεά θα ανακοινωθούν μόλις το ζευγάρι επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τη γονική τους άδεια. Ο 31χρονος διευκρίνισε ότι θα ελέγχει το νέο πρόγραμμα από κοινού με τη γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος του Facebook για «πολλά, πολλά χρόνια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ