Κοσμος

Guardian: Ελληνοτουρκική διπλωματία στο Twitter (εικόνες)

«Πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός προκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του για το ρωσικό SU-24» και μετά άλλαξε γνώμη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ως «υπερβολικά ασυνήθιστη» χαρακτηρίζει ο βρετανικός Τύπος την ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας και της Τουρκίας με θέμα την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα, ο Guardian σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργού ανέβασε τέσσερα αιχμηρά μηνύματα για τη συμπεριφορά των Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο και τα έσβησε τάχιστα όταν ο Τούρκος ομόλογός του σχολίασε ότι το περιεχόμενο αυτών δεν συνάδει με το πνεύμα της ημέρας στη σύνοδο της ΕΕ. Η γκάφα συνεχίστηκε όταν τα επίμαχα tweets του Αλέξη Τσίπρα σβήστηκαν από τον αγγλικό του λογαριασμό στο Twitter αλλά όχι από τον ελληνικό.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αρκέστηκε να απαντήσει μόνο στην πρώτη ανάρτηση του Έλληνα ομολόγου και απέφυγε να ξεκινήσει ένα διαδικτυακό διάλογο.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην κοινότητα του Twitter η ξαφνικά διαγραφή των αναρτήσεων Τσίπρα. Πολλοί χρήστες άσκησαν κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό σχολιάζοντας δηκτικά: «Μα καλά, ποιος διαχειρίζεται το λογαριασμό σου;». Τελικά η ελληνική πλευρά για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ανέβασε ένα τελευταίο tweet στο οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει πως Ελλάδα και Τουρκία «είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».Δείτε την ανταλλαγή των μηνυμάτων στο Twitter