Κοσμος

Η Γαλλία τιμά τα 130 θύματα της τρομοκρατίας (video, εικόνες)

Πριν από δύο εβδομάδες τρεις συντονισμένες επιθέσεις πάγωσαν την παγκόσμια κοινότηταΠριν από δύο εβδομάδες τρεις συντονισμένες επιθέσεις πάγωσαν την παγκόσμια κοινότηταΠριν από δύο εβδομάδες τρεις συντονισμένες επιθέσεις πάγωσαν την παγκόσμια κοινότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πανεθνική επιμνημόσυνη τελετή για τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει η γαλλική ηγεσία. Παρουσία του προέδρου της Γαλλίας,Φρανσουά Ολάντ και 1000 καλεσμένων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα διαβαστούν δυνατά ένα προς ένα τα ονόματα όλων των αθώων θυμάτων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό Παρίσι και μεταξύ των καλεσμένων του προέδρου της χώρας είναι επιζώντες των τριών επιθέσεων και συγγενείς των θυμάτων.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις συντονισμένες επιθέσεις των τρομοκρατών στη γαλλική πρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν συγγενείς που δεν αποδέχθηκαν την πρόκληση του Γάλλου προέδρου στο Μέγαρο των Απομάχων, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει λόγο στη μνήμη των θυμάτων. Ορισμένοι εκ των συγγενών εκτιμούν ότι η γαλλική ηγεσία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ότι αποδεικνύεται ανίκανη να εγγυηθεί την προστασία των Γάλλων πολιτών.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επίσης ζητήσει από τους Γάλλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση υψώνοντας την τρίχρωμη σημαία της Γαλλίας στα σπίτια τους.

Τουλάχιστον εννέα άτομα εκτιμάται ότι συμμετείχαν στις επιθέσεις που έσπειραν το θάνατο. Οι δράστες είναι όλοι νεκροί πλην δύο υπόπτων που ακόμα αναζητούνται από τις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές. Το ανθρωποκυνηγητό για τους υπόπτους επικεντρώνεται κυρίως στη Γαλλία και στο Βέλγιο.