Κοσμος

Τουρκική αυτοκινητοπομπή στη Συρία χτυπήθηκε από ρωσικά μαχητικά

Μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, ισχυρίζονται οι Τούρκοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
اعزاز اللحظات الاولى لاستهداف طيران الحربي الروسي لكراج سيارات الشحن في المدينة 25-11-2015

Εύφλεκτη είναι η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας, καθώς μία ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 και τη δολοφονία ενός εκ των χειριστών από Τουρκμένιους αντάρτες, τουρκική αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής.

Συγκεκριμένα, τρεις άνθρωποι που επέβαιναν στα 6 φορτηγά της οργάνωσης Humanitarian Relief Foundation (IHH) η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μουσταφά Οζμπέκ, στελέχους του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH), μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώθηκαν.

 «Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς» είπε μεταξύ άλλων ο Οζμπέκ.

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές στην πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για ρωσικά αντίποινα, ενώ ακόμη η Ρωσία δεν έχει απαντήσει επίσημα. Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

Πάντως, προς το παρόν εξετάζεται και το ενδεχόμενο στην αυτοκινητοπομπή να μεταφέρονταν όπλα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

gallery-syria-rwsia-tourkia

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY