Κοσμος

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτες σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Σινά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
112531-250312.jpg
EPA/DMITRY LOVETSKY/ EPA/SERGEI ILNITSKY

Περισσότερες από 140 σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά επέστρεψαν στην Αγία Πετρούπολη ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος με την ανάλυση των μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus A321 της ρωσικής Kogalymavia. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, επαναπατρίστηκαν οι σοροί των 144 από τους 224 επιβαίνοντες του ρωσικού Airbus.

Στην Αγία Πετρούπολη, χιλιάδες πολίτες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς και κατόπιν άφησαν στον αέρα μπαλόνια και περιστέρια. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων και θα βοηθήσει με τις διαδικασίες για την ταφή.

Ρώσοι εμπειρογνώμονες δήλωσαν πως το αεροσκάφος πιθανότατα καταστράφηκε στον αέρα σε μεγάλο υψόμετρο.«Η περιοχή της συντριβής καταλαμβάνει πολύ μεγάλη επιφάνεια. Πάνω από 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Γενικά, η ζώνη όπου έχουν διασκορπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχει το σχήμα συμπιεσμένης έλλειψης, με μήκος περίπου οκτώ χιλιόμετρα και πλάτος περίπου 4 χιλιόμετρα. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, καθώς πέταγε σε μεγάλο υψόμετρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής αεροπλοΐας Αλεξάντερ Νεράντκο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY