Κοσμος

J-31: Η Κίνα ετοιμάζει stealth μαχητικό αερoσκάφος (video)

Ειδικοί σε όλο τον κόσμο επιχειρούν αναλύσεις με βάση τις φωτό

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29098-65904.jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινέζοι αξιωματούχοι αφήνουν να διαρρεύσουν  φωτογραφίες πρωτοτύπου stealth ενώ αυτή τη φορά κυκλοφόρησε και βίντεο στο διαδίκτυο με δοκιμαστική πτήση του J-31. Ή J-21 ή  F-60 αν μελλοντικά το μαχητικό αεροσκάφος διατίθεται προς πώληση στη διεθνή αγορά.

n

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ένα αεροσκάφος με δύο κινητήρες -σε μια πρώτη ματιά μοιάζει με το αμερικανικό F-22- και φαίνεται πιο ελαφρύ και μικρό από το προκάτοχο J-20. Το σύστημα προσγείωσης ήταν διαρκώς ανοιχτό και αν κρίνουμε από τον διπλό τρόχο στο εμπρόσθιο σύστημα είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί στο ναυτικό της χώρας, για να επιχειρεί από αεροπλανόφορο. 

 Σύμφωνα με τους αναλυτές για να περάσει σε κατάσταση παραγωγής πιθανόν να χρειαστούν πάνω από δέκα χρόνια ενώ σημειώνεται πως το βασικό -ίσως- πρόβλημα των κινέζων είναι να κατασκευάσουν stealth κινητήρα. Ή ακόμα μπορεί να χρησιμοποιήσουν ρώσικους κινητήρες μέχρι να ετοιμασουν τον δικό τους, αν μπουν στην διαδικασία να εμπιστευθούν τους ρώσους...

Σε κάθε περίπτωση η Κίνα θα αργήσει να σηκώσει stealth μαχητικό παραγωγής αφού ακόμα και στην περίπτωση του προηγούμενου J-20, που έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση τον Ιανουάριο του 2011, κορυφαίος κινέζος αξιωματούχος ανάφερε πως θα είναι σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας μεταξύ 2017 και 2019.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.