Κοσμος

Χιόνια Πολλά!

1942-76763.jpg
Μίμης Χρυσομάλλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2668-20954.jpg

Παγωμένοι Amsterdamers απολαμβάνουν ευτυχισμένοι το schaatsen τους στα πάρκα, στις πλατείες, στις λίμνες και τα ποτάμια...

Ο πλανήτης μπορεί γενικά να υπερθερμαίνεται, ειδικά πάντως, η Ολλανδία ψύχεται. Ήδη από τα μέσα Δεκέμβρη ο υδράργυρος έπιασε πάτο, τα κανάλια έπιάσαν πάγο και τους Amsterdamers τους έπιασε τρέμουλο! Τρένα, αεροπλάνα, συγκοινωνίες, ''πάγωσαν'' και αυτές. 

Απελπισία; Κατάθλιψη; Σίγουρα όχι. Αν και ακούγεται ίσως παράδοξο (ειδικά στα ελληνικά αυτιά), για πολλούς Ολλανδούς οι μεγάλες, σφοδρές χιονοπτώσεις δεν αποτελούν φαινόμενο λιγότερο αναπάντεχο ή εντυπωσιακό. Ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος. Με το που το στρώνει, τα παιχνιδίσματα και οι χιονοπόλεμοι ξεκινάνε αμέσως ενώ η κατασκευή χιονανθρώπων γίνεται σωστός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός. 

Και ο πάγος; 'Οσο περισσότερος τόσο το καλύτερο για τους απανταχού θιασώτες του λεγόμενου ''schaatsen'', τους ερασιτέχνες δηλαδή παγοδρόμους που περιμένουν πως και πως να ξεχυθούν στα παγωμένα τοπία και να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο πατινάζ! Για εμάς τους υπόλοιπους, τους λιγότερο ριψοκίνδυνους, μια βόλτα στα φρεσκοχιονισμένα πάρκα και γύρω από τις παγωμένες λίμνες και τα κανάλια θα είναι περισσότερο από αρκετή. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ