Voix Planétaire


Tου πρότεινα ευφάνταστες γαλλικές λέξεις όπως Voix planétaire, voix du monde στη χειρότερη Edith Piaf και Madame Sousou.
Τις προάλλες με πήρε τηλέφωνο ένας καλός φίλος ο οποίος αναζητούσε μόνιμους ανταποκριτές από το Παρίσι για το Planet Voice, μια στήλη που θα συγκεντρώνει casual ιστορίες της καθημερινότητας ανθρώπων από κάθε σημείο του πλανήτη. Του απαντάω ότι η ιδέα του έχει εντελώς λανθασμένο σημείο εκκίνησης κι ότι θα φάει τα μούτρα του. Ένας κάτοικος Παρισιού δε θα δεχτεί σε καμία περίπτωση το κείμενο του να φιλοξενείται στην ίδια στήλη με κείμενα από το Δελχί, το Κλίβελαντ και το Ντακάρ.
Πες το παριζιάνικη αλαζονεία, γαλλική υπεροψία, αλλά του λέω ότι το Planet Voice θα είναι ένα τεράστιο φιάσκο. Πρώτον, του προτείνω ότι για το Παρίσι έπρεπε να αφιερώσει τουλάχιστον ένα ένθετο 10 σελίδων συν το editorial της Athens Voice και για τους υπόλοιπους αγγλοσάξονες και μη 200 λέξεις. Κατά δεύτερον, οφείλει ν’ αλλάξει το τίτλο, του πρότεινα ευφάνταστες γαλλικές λέξεις όπως Voix planétaire, voix du monde στη χειρότερη Edith Piaf και Madame Sousou. Τρίτον, άμα δε βρει ανταποκριτή από το Παρίσι, η στήλη θα πάει κυριολεκτικά αδιάβαστη.
Τέλος, του απαντάω εκνευρισμένος ότι είναι το λιγότερο παρανοϊκό, να γράψει κάποιος μια ανταπόκριση 200 λέξεων από τη πόλη που δίδαξαν ο Lacan, o Fouccault, o Derrida, o Sartre, ο Levi-Strauss, σκηνοθέτησαν ο Godard, ο Truffaut, ο Bunuel, αποθεώθηκαν ο Miles Davis, ο Picasso, ο Nabokov, o Kundera, o Ionesco, o Hemingway κλπ. Μου ανταπαντάει ο θρασύς ειρωνικά ότι παρέλειψα να μιλήσω για τον Petit Nicolas και τον Petit Prince. Όπως φαντάζεστε του έκλεισα το τηλέφωνο στα μούτρα του αγράμματου.
Από την άλλη αναρωτιέμαι άμα δεχόμουνα την ευτελή πρόταση του, τι θα μπορούσα να γράψω, σίγουρα για τη μοναδική Isabelle Hupert που θα ερμηνεύσει σ’ ένα μήνα την Blanche στο κλασσικό Λεωφορείο ο Πόθος, για την υπέροχη έκθεση αφιερωμένη στη τέχνη του graffiti στη Fondation Cartier, για το Centre Pompidou που φιλοξενεί έκθεση για την ανατρεπτική δύναμη των εικόνων του σουρεαλισμού, για το συγκοινωνιακό φιάσκο των γιορτών, για το πολικό ψύχος, για τη προβοκατόρικη και ψηφοθηρική συζήτηση σχετικά με την εθνική ταυτότητα, για τη ταινία Gainsbourg Vie heroique αφιερωμένη στη μουσική μεγαλοφυΐα του Serge Gainsbourg, η οποία προσγειώνεται στις γαλλικές αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ράπερ κατηγορείται για σωρεία εγκλημάτων
Μετά το μακελειό στο Ορεμπρό με τους δέκα νεκρούς
O μικρός είναι ένα από τα τρία παιδιά της Grimes με τον δισεκατομμυριούχο
Το σχόλιό του για τον γερουσιαστή Τζο Τσιάλο
Ο έφηβος φέρεται να ήταν μέλος διεθνούς νεοναζιστικής ομάδας
Δίκαιους χαρακτήρισε ο Τραμπ τους όρους της συμφωνίας ανταλλαγής των δύο κρατουμένων
Καθώς είχε συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση του ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ - Διατύπωσε τις θέσεις Τραμπ
Είχε επιτεθεί στη σύντροφό του με ματσέτα - Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της υπηρεσίας
Τώρα δεχόμαστε τα απόνερα της πανδημίας, της οποίας οι επιπτώσεις άφησαν μια βαθιά πλέον ριζωμένη δυσπιστία απέναντι στην επιστήμη
Ποιες ράτσες σκυλιών εγκαταλείπονται περισσότερο και ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα αδέσποτα
Πάνω από 200.000 υπογραφές συγκέντρωσε καμπάνια - «Θα φέρουμε το Hygge στο Χόλιγουντ»
11.700 σεισμοί έχουν καταγραφεί στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι την περασμένη Κυριακή. Η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται, το ίδιο και το μαλλιοτράβηγμα των σεισμολόγων
«Προσέλκυσε κύματα απαιτητικών θαμώνων σε λιγότερο από ένα χρόνο»
Οι εβραίοι υφίστανται «περισσότερο μίσος και πίεση» από ό,τι συνέβαινε εδώ και δεκαετίες
O ρόλος της ηγέτιδας του κόμματος και η ασυνήθιστη παραδοχή
Ειδική επιτροπή επιστημόνων θα εξετάζει τα αιτήματα των ασθενών - Οι προϋποθέσεις
Το χρονικό του εγκλήματος με δράστες δύο 10χρονους - Το σώμα του παιδιού εντοπίστηκε διαμελισμένο
Το ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.