Σουρεαλισμός και Εικόνα
Για τους σουρεαλιστές η εικόνα δεν είναι αυτόνομη, αλλά αποτελεί κυρίως υλικό εικονογράφησης
Είναι αλήθεια ότι οι θερμοκρασίες το τελευταίο μήνα δεν επιτρέπουν πολλές βόλτες. Το θερμόμετρο σταθερά κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα κάθε έξοδος να αποτελεί εκστρατεία. Εν αναμονή λοιπόν καλύτερων ημερών εκστρατεύσαμε σε σίγουρες αξίες, όπως η τελευταία θεματική έκθεση του Centre Georges Pompidou (κοινώς Beaubourg), με τίτλο «La subversion des images» («Η ανατροπή των εικόνων»).
Μια έκθεση αφιερωμένη στη χρήση της εικόνας, σταθερής ή κινούμενης από τους σουρεαλιστές. Όπου ανακαλύπτουμε ότι για τους σουρεαλιστές η εικόνα δεν είναι αυτόνομη αλλά αποτελεί κυρίως υλικό εικονογράφησης για βιβλία, αφίσες, τρακτς, εφημερίδες μιας και αυτά τα μέσα, πολύ περισσότερο από τις εκθέσεις μετέδωσαν τις εικόνες τους και τον τρόπο σκέψης τους.
Όπου ανακαλύπτουμε επίσης ότι για παράδειγμα, διάσημες φωτογραφίες του Man Ray, ήταν εικόνες διαφημιστικές. Στο τέλος όμως της έκθεσης βρίσκεται και η μεγάλη έκπληξη: Η κινούμενη εικόνα των σουρεαλιστών ή αλλιώς δυσεύρετα φιλμάκια των Bunuel και Dulac. Η έκθεση δυστυχώς έκλεισε τις πόρτες στο Παρίσι προχθές αλλά θα τις ανοίξει τον Ιούνιο στη Μαδρίτη για όσους και όσες βρίσκονται ή θα βρεθούν εκεί τότε.
Η πλατεία έξω από το Beaubourg είναι ακόμα χιονισμένη. Σε αντίθεση όμως με οποιαδήποτε άλλη εποχή είναι άδεια, κανείς δε τραγουδά, κανένας μίμος δε δίνει τη παράσταση του, μόνο κάποιοι τουρίστες που δεν θα είναι εδώ όταν φύγει το κρύο, περιμένουν στωικά στην ουρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.