Κοσμος

«Ο πρώτος gay πρόεδρος»

Μπαράκ Ομπάμα

114904-649965.jpg
Κωνσταντίνος Σαμαράς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22166-53635.jpg

Tα προκλητικά εξώφυλλα έχουν τη τιμητική τους αυτό τον καιρό στην Αμερική. Μετά το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού Time που απεικονίζει ένα μικρό παιδί να θηλάζει τη μητέρα του, τη σκυτάλη παίρνει το Newsweek με τον τίτλο «Ο πρώτος gay πρόεδρος» και μια φωτογραφία του Μπαράκ Ομπάμα με πολύχρωμο φωτοστέφανο.

Το εξώφυλλο αυτό προέρχεται από το, αδημοσίευτο ακόμη, τεύχος της επόμενης εβδομάδας και ακολουθεί της δήλωσης του πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Με αυτή τη κίνηση, το Newsweek προκαλεί τονίζοντας τη τοποθέτηση του Ομπάμα που διχάζει τη κοινή γνώμη στην Αμερική.

Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να καταδικάσουν τον Ομπάμα για προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των ομοφυλόφιλων της Αμερικής αφού υποστηρίζουν πως η δήλωσή του έχει ως απώτερο σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξη των γκέι ψηφοφόρων. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του μιλούν για μια θαρραλέα τοποθέτηση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η οποία πιο πολύ θα βλάψει παρά θα βοηθήσει το προφίλ του προέδρου της Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ αντιτίθεται στη δήλωση του Ομπάμα δηλώνοντας πως «ο γάμος είναι η σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα». Το επιτελείο του θεωρεί πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αντεπίθεση αφού το θρησκευτικό και οικογενειακό αίσθημα είναι πολύ έντονο στην Αμερική ακόμα και σε μη συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Η μάχη ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς αναμένεται αδυσώπητη. Μένει να δούμε την έκβασή της, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ