Κοσμος

Τραίνο - σφαίρα

1942-76763.jpg
Μίμης Χρυσομάλλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Κυριακή που μας πέρασε το νέο τραίνο υψηλής ταχύτητας Thalys άγγιξε για πρώτη φορά την ταχύτητα των 300 χλμ/ώρα πάνω σε Ολλανδικούς σιδηροδρόμους.

Την Κυριακή που μας πέρασε το νέο τραίνο υψηλής ταχύτητας Thalys πραγματοποίησε μια ιστορική διαδρομή, καθώς άγγιξε για πρώτη φορά την ταχύτητα των 300 χλμ/ώρα πάνω σε Ολλανδικούς σιδηροδρόμους. Φαίνεται πάντως πως διάφορα προβλήματα (οικονομικά, τεχνικά, διοικητικά, κ.α.) παραμένουν γύρω από τη λειτουργία του νέου τραίνου, και θα συνεχίσουν πιθανότατα να διαιωνίζονται για αρκετό καιρό ακόμη έως ότου βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα σημαντικό βήμα για τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών των πολιτών εκατέρωθεν των Ολλανδικών συνόρων έγινε πραγματικότητα. Χάρη στο Thalys, η διαδρομή 'Αμστερνταμ-Παρίσι διαρκεί πλέον λιγότερο από 3,5 ώρες: 3 ώρες και 18 λεπτά για την ακρίβεια, η οποία ακρίβεια χαρακτηρίζει φυσικά και τις νέες 'τσιμπημένες' τιμές των εισητηρίων. 

Παράπονα; Πολλά. Δυσκολίες; Ακόμα περισσότερες. 'Οπως, παρεμπιπτόντως, και με τη νέα γραμμή Βορρά-Νότου του μετρό που είναι υπό κατασκευή εδώ και χρόνια και έχει κάνει κυριολεκτικά άνω-κάτω την Ολλανδική πρωτεύουσα. 'Οπως άλλωστε και με όλα ανεξαιρέτως τα σημαντικά έργα. Σε τελική ανάλυση, όμως, αυτό που μετράει είναι η παροχή νέων, αναβαθμισμένων υπηρεσιών στο ευρύ κοινό, η προσφορά λύσεων και εναλλακτικών προτάσεων. Ας το σκεφθούμε και έτσι: Πόσο μακριά άραγε μπορεί να φτάσει κανείς σε 3 ώρες και 18 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας;

 www.nrc.nl/international/article2437282.ece/Higher_speed,_mor

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ