Κοσμος

Σφαίρες στον ηγέτη του κεμαλικού κόμματος της Τουρκίας

 Βρέθηκε δυο φορές σε διασταυρούμενα πυρά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέσα σε διασταυρούμενα πυρά βρέθηκε δύο φορές σήμερα Πέμπτη ο  κ. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου -επικεφαλής του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- στην επαρχία Άρτβιν της βορειοανατολικής Τουρκίας. Ο Τούρκος πολιτικός έμεινε αλώβητος, ενώ είναι ασαφές αν στόχος ήταν ο ίδιος ή αν πρόκειτα για συμπτώσεις.

Λεπτομερέστερα, το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή με τον κ. Κιλιτσντάρογλου βρισκόταν καθ’ οδόν από τη γειτονική επαρχία του Καρς, όπου είχε φτάσει νωρίτερα  ο ίδιος νωρίτερα αεροπορικά,  προς την περιοχή Αρντανούτς της επαρχίας Αρτβίν, όπου θα περιόδευε.ωΑμέσως η φρουρά του κ. Κιλιτσντάρογλου ανταπέδωσε στα πυρά και ακολούθησε μάχη, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση και από στρατιωτικό ελικόπτερο. Στο επεισόδιο ο  πολιτικός βρήκε καταφύγιο μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να επιστρέψει ο Κιλιτσντάρογλου και η συνοδεία του στη γειτονική πόλη Σαβσάτ, την οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα και είχε εκφωνήσει λόγο. Κατά την επιστροφή του, μεσημέρι πια, δέχτηκε και δεύτερη επίθεση και αναγκάστηκε για προστασία να μεταφερθεί με θωρακισμένο όχημα σε κτίριο της Υπηρεσίας Δημόσιων Οδών.

Συνεργάτης ττου κ. Κιλιτσντάρογλου έρεται ότι μίλησε για σύμπτώσεις, καθώς στην περιοχή είχαν ξεσπάσει νωρίτερα συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.