- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ θέλει να κάνει ιδεολογικά τεστ σε μουσουλμάνους και επισκέπτες
Παρουσίασε το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού εξτρεμισμού ανακοίνωσε, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε να περνά από «κόσκινο» τους μουσουλμάνους, αλλά και τους επισκέπτες των ΗΠΑ μέσω «ιδεολογικών τεστ».
Mεταξύ άλλων, οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν το τεστ θα πρέπει να δηλώνουν αν ασπάζονται τις δυτικές αξίες, όπως την ανοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ανεξιθρησκεία κλπ.
Για «κυνικά τεχνάσματα» έκανε λόγο το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον: «Πώς είναι δυνατόν να μιλά για δικαιώματα ο άνθρωπος που είναι κατά των γκέι δικαιωμάτων και διάλεξε για αντιπρόεδρό του έναν πολιτικό που έβαλε βέτο στον σχετικό νόμο στην Πολιτεία του;» αναρωτήθηκαν.
Κατά τα άλλα, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε ένα περίγραμμα των θέσεών του για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της ισλαμικής τρομοκρατίας, για τα οποία θεωρεί υπεύθυνους τον Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον.
Υποσχέθηκε:
• Απαγόρευση μετανάστευσης από χώρες με τρομοκρατικό παρελθόν
• Συμμαχίες με πολλές χώρες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας
• Να μείνει ανοικτή η βάση του Γκουαντάναμο
• Σύσταση προεδρικής Επιτροπής που θα μελετήσει τον ισλαμικό εξτρεμισμό
• Συνεργασία με το ΝΑΤΟ
Πάντως, πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι οι προτάσεις μπορεί να είναι γενικές, αφού δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική κατά του Ισλαμικού Κράτους ούτε αναφορά στο ποιες ακριβώς χώρες θα μπουν στη «μαύρη λίστα», ωστόσο, είναι ελαφρώς «προεδρικότερες»: δεν περιλαμβάνουν παλαιότερους αφορισμούς του Τραμπ, όπως για παράδειγμα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος σε όλους τους μουσουλμάνους.
Και μπορεί να τρομάζει τους ηγέτες της Ευρώπης ή τον γγ του ΝΑΤΟ, με τον οποίο τώρα ο Τραμπ δηλώνει ότι θέλει να συνεργαστεί, όμως οι προτάσεις του είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν οι οπαδοί του. Όπως το ακροατήριο του Οχάιο, όπου έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.
photo: EPA/CRISTOBAL HERRERA
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.