Κοσμος

Βομβάρδισαν μαιευτήριο στην Ιντλίπ της Συρίας (video)

Οι πρώτες πληροφορίες  

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαιευτήριο που βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, βομβαρδίστηκε και υπέστη εκτεταμένες καταστροφές, γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, που προσφέρει βοήθεια στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί. 

Με μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «θύματα».

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστός, είπε εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά της η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι ένα νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ στην επαρχία Ιντλίμπ βομβαρδίστηκε σήμερα με αποτέλεσμα να μην είναι «λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές». 

Το νοσομείο είναι το μοναδικό μαιευτήριο σε μια ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίσα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά. Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων ή αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.