Κοσμος

Οι τσοπεράδες του Donald Trump

Καβαλάρηδες με δερμάτινα διασχίζουν τις ΗΠΑ μαζεύοντας ψήφους υπέρ του Trump

Μυρσίνη Λιοναράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πριν λίγες μέρες οι δρόμοι του Κλήβελαντ γέμισαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού και καβαλάρηδες μεγάλων αποστάσεων. Όλοι σχεδόν φορούσαν τα ίδια μπλουζάκια, με ένα λογότυπο που συνδυάζει την αμερικάνικη σημαία, ένα κλασικό τσόπερ και την επιγραφή “Bikers for Trump”. Εκτός από την κοινή τους μανία με τον Trump, με βάση τις δηλώσεις τους, τους ενώνουν και άλλα: Όλοι τους αγαπούν τα όπλα, μισούν τους Δημοκρατικούς, υποστηρίζουν τους βετεράνους και μισούν τον ISIS.

Αφορμή για το ταξίδι τους αυτό ήταν η Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων που διοργανώνονταν στο Κλήβελαντ στην οποία θα συμμετείχαν ως «παράγοντας ηρεμίας» όπως δήλωναν. Και όταν λέμε «παράγοντας ηρεμίας» μην φανταστείτε ότι θα παρεμβαίνουν όταν υπάρχει μία διαφωνία και θα κατευνάζουν τα πνεύματα. Αντίθετα, αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι Bikers for Trump και το οποίο εξέφρασε για άλλη μία φορά δημόσια σε συνέντευξή του ο ιδρυτής τους Chris Cox ήταν να υποστηρίζουν την αστυνομία, δηλαδή να τον βοηθούν ενισχυτικά με την παρουσία τους. Άλλωστε ποτέ δεν έκρυψαν οι μηχανόβιοι αυτοί ρεπουμπλικάνοι ότι λειτουργούν κάπως σαν πολίτες σε άτυπες περιπολίες ή αλλιώς, όπως το περιγράφει ο Cox «πολίτες σταυροφόροι». Υπάρχει μάλιστα διάχυτη σε αυτήν την ομάδα η λογική ότι η αστυνομία δεν παρέχει μόνο προστασία αλλά χρειάζεται κιόλας τελευταία καθώς οι επιθέσεις είναι πολλές και δυναμικές και έτσι οι ίδιοι δηλώνουν εθελοντές στο πλάι της.

image

image

Ο Cox επανέρχεται στη συνέντευξή του για να υπενθυμίσει ότι μπορεί να ταξιδεύουν για να βοηθούν την αστυνομία και να προστατεύουν την Εθνική Συνέλευση αλλά βασικά το κάνουν για να μεταφέρουν παντού μήνυμα υπέρ του Donald Trump. Ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος το γνωρίζει και δεν χάνει ευκαιρία να τους ευχαριστεί δημόσια και ιδιωτικά. Εδώ μήνυμά του στον λογαριασμό του στο twitter. 

Στο επίσημο κείμενο που περιγράφει τους σκοπούς των Bikers for Trump διαβάζουμε για «πατριώτες μηχανόβιους» με μοναδικό και κεντρικό στόχο την εκλογή του Trump στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ. «Σκοπός μας είναι η οργάνωση και η διαφήμιση ταξιδιών και events σε όλη τη χώρα για να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αμερική», εξηγούν στο ίδιο κείμενο.

Στην ιστοσελίδα τους μάλιστα μας καλούν να συμμετέχουμε είτε ταξιδεύοντας μαζί τους, είτε κάνοντας κάποια δωρεά για την «ιστορική αυτή αποστολή», όπως αναφέρουν. «Όλες οι δωρεές πηγαίνουν αποκλειστικά στην υποστήριξη των οδηγών και των ταξιδιών τους και χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο για τον καλύτερο σκοπό: την εκλογή του Donald Trump», γράφουν παρακάτω και μας προτείνουν να αγοράσουμε online το μπλουζάκι με την χαρακτηριστική στάμπα – λογότυπο της ομάδα για 26 δολάρια.

image

Winthrop Defreitas, 45 ετών από την Φλόριντα: «Ο Trump λέει την αλήθεια και λέει πάντα αυτό που έχει στο μυαλό του. Έχει κάνει πολλά λεφτά που τα έχει βγάλει μόνος του από τη δουλειά του. Δεν έχει ανάγκη να πάρει λεφτά από τις τράπεζες ή άλλους επιχειρηματίες. Αγαπάει την Αμερική και θέλει να την δει πάλι να ηγεμονεύει στον κόσμο. Τώρα μας έχουν κόψει τα δικαιώματα και οι φόροι μας ξοδεύονται για λάθος σκοπούς. Όλα αυτά θα τα αλλάξει».

image

Kelly Cameron, 53 ετών, Κλήβελαντ: «Ψηφίζω Trump γιατί μου αρέσουν όσα λέει και πιστεύει. Δεν είναι παράλογα. Ήταν πάντα κοντά στον νόμο και στην τάξη. Πιστεύω απόλυτα ότι μπορεί να αλλάξει αυτή τη χώρα».

image

image

image