Κοσμος

Σάντερς: Στείλτε την Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο

«Δεν θα πέσουμε στο επίπεδο Τραμπ» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκκληση προς όλους τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος να εμπιστευτούν την Χίλαρι Κλίντον και να την οδηγήσουν στον Λευκό Οίκο απηύθυνε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, μέχρι πρότινος αντίπαλος της πρώην υπουργού Εξωτερικών για το προεδρικό χρίσμα. «Η Χίλαρι Κλίντον πρέπει να γίνει η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο κ. Σάντερς, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο των Δημοκρατικών στην Φιλαδέλφεια, όπου η Χίλαρι Κλίντον θα λάβει και τυπικά το χρίσμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προσβάλλει τη μία κοινωνική ομάδα μετά την άλλη η Χίλαρι Κλίντον κατανοεί ότι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του έθνους μας είναι η διαφορετικότητά μας», πρόσθεσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ.

image

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσε με μια συγκινητική που χειροκροτήθηκε και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος είναι άσπλαχνος και συμπεριφέρεται σαν νταής, εμείς δεν πέφτουμε στο επίπεδο του». Περήφανος για την ομιλία της συζύγου του, Μισέλ, στο συνέδριο δήλωσε μέσω Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα. «Απίστευτη ομιλία από μία απίστευτη γυναίκα, δεν θα μπορούσαμε εγώ και η χώρα μας να είμαστε περισσότερο περήφανοι και ευλογημένοι που σε έχουμε ως Πρώτη Κυρία. Σε αγαπώ, Μισέλ», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του ο Μπάρακ ο Ομπάμα.


Φωτογραφίες: EPA/TANNEN MAURY