Κοσμος

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών

Ποιος είναι ο Τιμ Κέιν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τον Τιμ Κέιν επέλεξε η Χίλαρι Κλίντον, για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την απόφασή της μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ο 58χρονος Τιμ Κέιν, γιος συγκολλητή και σιδηρουργού, είναι γερουσιαστής της Βιρτζίνια και έχει μακρά εμπειρία. Ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, χρημάτισε πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών από το 2009 μέχρι το 2011 και 70ός Κυβερνήτης της Βιρτζίνια από το 2006 μέχρι το 2010.

Εκλέχθηκε δήμαρχος του Ρίτσμοντ από το συμβούλιο της πόλης το 1998 (μέχρι το 2004, ο δήμαρχος του Ρίτσμοντ επιλεγόταν από το συμβούλιο της πόλης και επιλεγόταν από τα μέλη του). Πέρασε επτά έτη στο συμβούλιο της πόλης, περιλαμβανομένων δύο θητειών ως δημάρχου.

Υπό την ηγεσία του Κέιν, το Ρίτσμοντ έζησε την κατασκευή των πρώτων καινούργιων σχολείων του σε μα γενεά, περικοπές φόρων, και μείωση στον ρυθμό εγκληματικότητας της πόλης. Η επιτυχία του Ρίτσμοντ στην μείωση των βίαιων εγκλημάτων, περιλαμβανομένης μιας πτώσης κατά 55% στον ρυθμό ανθρωποκτονιών της πόλης κατά την διάρκεια της θητείας του, απέφερε εθνική αναγνώριση από τους Προέδρους Κλίντον και Μπους και την Διεθνή Ένωση Αρχηγών Αστυνομίας.

Η οικονομική επιτυχία του Ρίτσμοντ κατά την περίοδο του Κέιν απέφερε στην πόλη την πρώτη της καταγραφή στα χρονικά στην ετήσια κατάταξη του Forbes Magazine με τις δέκα κορυφαίες πόλεις στην Αμερική για τις επιχειρήσεις.

Ως δήμαρχος, ο Κέιν έτυχε εθνικής δημοσιότητας μετά την εφαρμογή ενός νόμου οπλοφορίας γνωστού ως Project Exile, μια πρωτοβουλία η οποία έφερε τις δίκες για τους οπλισμένους κατηγορούμενους σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Κατά την θητεία του ως Δήμαρχος, ο Κέιν έγινε στόχος κριτικής για την διοχέτευση δημοσίων κεφαλαίων σε μια εκστρατεία εναντίον της βίας των όπλων.

Αφότου ένας ψηφοφόρος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την χρηματοδότηση σε μια συνέλευση του Συμβουλίου της Πόλης του Ρίτσμοντ, ο Κέιν συγκέντρωσε τα χρήματα από ιδιωτικές πηγές και αποζημίωσε την πόλη.

Το 2005 ο Κέιν διαγωνίσθηκε και κέρδισε το αξίωμα του κυβερνήτη της Βιρτζίνια στην γενική εκλογή του Νοεμβρίου, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό πρώην Γενικό Εισαγγελέα Τζέρρυ Γ. Κίλγκορ με 52% των ψήφων έναντι 46% του Κίλγκορ.

Ο Τιμ Κέιν κέρδισε την εκλογή της Γερουσίας το 2012 στην Βιρτζίνια, και ανέλαβε το αξίωμα στις 3 Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», θεωρείται σημαντικό ότι πρόκειται για μία σταθερή παρουσία στο φως της δημοσιότητας, όπως και ότι γνωρίζει πώς να χειρίζεται τα ΜΜΕ και να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις από αντιπάλους.

© PHOTO: EPA/MICHAEL REYNOLDS