Κοσμος

Πρόσφυγας γλίτωσε από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ για να πεθάνει από ρατσιστή χούλιγκαν της Ιταλίας

Ο 36χρονος Εμανουέλ Τσίντι Ναμντί ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νιγηριανός πρόσφυγας, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του μαζί με τη σύζυγό του για να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σκοτώθηκε από χούλιγκαν στην πόλη Φέρμο της κεντρικής Ιταλίας. Ο Εμανουέλ Τσίντι Ναμντί, 36 ετών, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του από την ρατσιστική επίθεση ενός Ιταλού χούλιγκαν.

Ο Αμεντέο Μαντσίνι, 35 ετών, φέρεται να αποκάλεσε τη σύζυγο του Ναμντί «μαϊμού» και μετά επιτέθηκε στον Νιγηριανό πρόσφυγα. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο 36χρονος Νιγηριανός μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Μαντσίνι, τον οποίο χαρακτήρισε ως φανατικό και οργανωμένο οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο δικηγόρος του Μαντσίνι δήλωσε ότι ο πελάτης δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Νιγηριανό πρόσφυγα.

Ο θάνατος του 36χρονου πρόσφυγα σόκαρε την ιταλική κοινή γνώμη. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, καταδίκασε την ρατσιστική επίθεση και εν γένει τα εγκλήματα μίσους και ξενοφοβίας στη χώρα.