Κοσμος

Σάλος με τις δηλώσεις Κόρμπιν: Τον κατηγορούν ότι συγκρίνει το Ισραήλ με το ISIS (video)

Τι είπε ο ηγέτης των Εργατικών και προκάλεσε αντιδράσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις στα social media (δείτε στο Twitter το: Israel to ISIS) μετά από μια τοποθέτηση του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος φαίνεται ότι συγκρίνει το Ισραήλ και την κυβέρνηση Νετανιάχου με το Ισλαμικό Κράτος. 

Συγκεκριμένα ο Κόρμπιν είπε (σύμφωνα με τον Guardian): «Οι Εβραίοι φίλοι μας δεν είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις του Ισραήλ ή την κυβέρνηση Νετανιάχου, όπως οι μουσουλμάνοι φίλοι μας δεν είναι υπεύθυνοι για το Ισλαμικό Κράτος» (Our Jewish friends are no more responsible for the actions of Israel or the Netanyahu government than our Islamic friends are responsible for Islamic State).

Αργότερα σε ερώτηση ο Κόρμπιν είπε ότι δεν είχε σκοπό να κάνει τέτοια σύγκριση και είπε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι όπως δεν πρέπει να λέμε σε κάποιον Εβραίο ότι πρέπει να έχει γνώμη για το Ισραήλ έτσι δεν πρέπει να αναγκάζουμε έναν μουσουλμάνο να έχει θέση για τις πράξεις όσων παρανοούν το Ισλάμ (σ.σ. π.χ. το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα, η Αλ Σεμπάμπ, οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, η Μπόκο Χαράμ, η Ανσάρ Αλ Σαρία σε Λιβύη και Τυνησία, κ.ά.).