- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κάθετα αντίθετος με τις προτάσεις του ΔΝΤ για μείωση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.
Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι «μ΄ αυτόν (σ.σ. υπουργό) δεν πρόκειται να υπάρξει» μία τέτοια εξέλιξη.
Η θέση του κ. Σόιμπλε είναι γνωστή. Δεν θέλει να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο μία «αλλαγή του προγράμματος που με τόσο κόπο είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι». «Ο Σόιμπλε είναι διατεθειμένος απλώς, να προβεί σε μικρότερες αλλαγές, στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί» διευκρινίζει η εφημερίδα.
Ανεξάρτητα πάντως, από την αντιπαράθεση για το χρέος, «οι υπουργοί Οικονομικών θέλουν να ανάψουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαΐου», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung και συμπληρώνει ότι για να γίνει αυτό η βασική προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, καθώς και η θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες στον δημόσιο τομέα.
Σημειώνει επίσης ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει τα σχετικά νομοσχέδια πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
Φωτογραφία: EPA/THIERRY MONASSE