Κοσμος

Spiegel: Τον Μάρτιο η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται πηγή του ΔΝΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών της θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, το οποίο επικαλείται πηγή του ΔΝΤ σε άρθρο με τον τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;».

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρει στο δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει εδώ και καιρό έκθεση αξιολόγησης που εκκρεμεί, για να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο 3ο πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις».