- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Συναγερμός στις ΗΠΑ για τρομοκρατικά χτυπήματα
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγαλουπόλεις
Συναγερμός σήμανε στη Νέα Υόρκη, στη Βοστόνη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι και ενόπλων εναντίον πολιτών στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής.
Τα μέτρα ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις εντάθηκαν, όμως στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι η ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε προληπτικά και δεν αποτελεί αντίδραση σε κάποια συγκεκριμένη, αξιόπιστη απειλή.
Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της υπηρεσίας και άλλων ειδικών μονάδων της αναπτύχθηκαν σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες, καθώς και στο γαλλικό προξενείο στο Μανχάταν.
«Εστάλησαν ομάδες σε πολυσύχναστες περιοχές σε όλη την πόλη προληπτικά για να υπάρχει αστυνομική παρουσία και να καθησυχαστεί το κοινό, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις» στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης.
Η Νέα Υόρκη, όπου είχαν διαπραχθεί την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι επιθέσεις με αεροσκάφη που είχαν υποστεί αεροπειρατεία που κατέστρεψαν τους δίδυμους ουρανοξύστες του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center), συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους πιο πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά ισλαμιστών.
Η κορυφή του Empire State Building και η κωνοειδής κορυφή του One World Trade Center φωτίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα χρώματα της γαλλικής σημαίας—μπλε, λευκό και κόκκινο.
Πάντως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζε Τζόνσον τόνισε σε δήλωσή του ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση καμιάς συγκεκριμένης ή αξιόπιστης απειλής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ του είδους που έγινε στο Παρίσι» χθες.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν και οι ομοσπονδίες μπάσκετ και αμερικανικού ποδοσφαίρου. Πέραν της Νέας Υόρκης, οι υπηρεσίες ασφαλείας και συγκοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου αύξησε τις περιπολίες, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.
Η μητροπολιτική αστυνομική διεύθυνση της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε από τη δική της πλευρά ότι αύξησε τους αστυνομικούς που είναι ανεπτυγμένοι σε τοποθεσίες γαλλικών συμφερόντων και σε σημαντικές τοποθεσίες προληπτικά, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Σιν Χίκμαν.
Στη Βοστόνη, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ανέπτυξε επιπλέον άνδρες και συνεργάζεται στενά με τις ομοσπονδιακές αρχές, παρότι δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη απειλή στην πόλη όπου είχαν σημειωθεί βομβιστικές επιθέσεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τον Απρίλιο του 2013. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Πίτσμπεργκ κ.ά.
Η Amtrak, η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις επιθέσεις στο Παρίσι, αλλά δεν έχει ενημέρωση για καμιά συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή εναντίον των επιβατικών ή των εμπορευματικών συρμών της.
photo: EPA/JASON SZENES
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.