- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούτιν: Δεν συζητά χερσαία επέμβαση στη Συρία
Προσχεδιασμένη η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέκλεισε χερσαία επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και αποκάλυψε πως η στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή ήταν προσχεδιασμένη.
«Οι ειδικοί του γενικού επιτελείου, σε συντονισμό με τους Σύρους εταίρους και με άλλες χώρες της περιοχής, δημιούργησαν, όπως ξέρετε, ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών, συνέλλεξαν επιπρόσθετα δεδομένα. Έτσι, ό,τι συμβαίνει στον αέρα και την ξηρά δεν είναι μια αυθόρμητη ενέργεια αλλά εκτέλεση των προκαθορισμένων σχεδίων», τόνισε.
Η Ρωσία πριν από τις επιθέσεις πραγματοποιούσε αεροπορικές και διαστημικές αναγνωρίσεις, όπως αποκάλυψε.
Ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο της συμμετοχής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία.
«Αυτό δεν το συζητάμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να το κάνουμε και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν διαδογματικό πόλεμο στη Συρία μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
Ταυτόχρονα εκμυστηρεύτηκε ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της τους Δυτικούς εταίρους της και τις ΗΠΑ, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Κάποιοι λένε ότι το κάναμε πολύ αργά όμως θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν προειδοποιεί εμάς ότι σχεδιάζει επιχειρήσεις τέτοιου είδους».
ΦΩΤΟ: EPA/ALEXEY NIKOLSKY /RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.