- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγκυρα: Τουλάχιστον 95 οι νεκροί από τις επιθέσεις
Οι ενδείξεις των αρχών για τους δράστες του μακελειού
Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που διέπραξαν δύο φερόμενοι βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων και στελεχών συνδικαλιστικών ενώσεων στην Άγκυρα.
Όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, άλλοι 246 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 48 εκ των οποίων παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Σε γραπτή ανακοίνωση τονίζεται πως οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και η εισαγγελία της Άγκυρας εργάζεται ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση των θυμάτων.
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε και την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη στο Τουρκμενιστάν όπου επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια σύνοδο με τους προέδρους του Αζερμπαϊτζάν και Τουρκμενιστάν τη Δευτέρα.
O πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας διαπράχθηκε κατά πάσα πιθανότητα από δύο βομβιστές αυτοκτονίας.
Οι αρχές έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δύο καμικάζι διέπραξαν την επίθεση, πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τονίζοντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την ενότητα, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της Τουρκίας.
Πηγές από το γραφείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του, για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, να καταδικάσει την επίθεση και να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει στο πλευρό της Τουρκίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.
Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση στη μετάδοση εικόνων που δείχνουν τις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Άγκυρα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, εκτιμώντας πως οι δύο εκρήξεις προφανώς ήταν αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας. Όπως άφησε να εννοηθεί, οι δράστες ήταν πεζοί και ζωσμένοι με τα εκρηκτικά, αφού, όπως σημείωσε, από τις εκρήξεις δεν καταστράφηκε κανένα όχημα.
ΦΩΤΟ: EPA/STR
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.